ΑΚΟΥΣΑΤΕ! ΑΚΟΥΣΑΤΕ!


Τα νέα μας:

ΣΑΒΒΑΤΟ, 13 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2014

Το ιστολόγιο έχει ολοκληρώσει τον κύκλο λειτουργίας του και που κράτησε από το Σεπτέμβριο του 2013 ως τον Ιούνιο του 2014.
ΚΑΤ' ΟΙΚΟΝ ΕΡΓΑΣΙΑ

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2014....

Μια ακόμη σχολική χρονιά ξεκίνησε. Μα αυτή τη φορά δεν είμαστε μαζί. Μια άλλη δασκάλα, η αγαπητή κ. Βάσω, είναι η δασκάλα της τάξης σας. Κι εκείνη θα σας λέει τι και τι έχετε να διαβάσετε στο σπίτι. Από μένα πολλές ευχές σε όλους σας για ΚΑΛΗ ΠΡΟΟΔΟ!!!!!!!!

10 Οκτ 2013

Γράμμα Α (παρουσίαση του γράμματος)

Αύριο  μπαίνουμε σε καινούργιο κεφάλαιο στη Γλώσσα, στο "Αντίο θάλασσα". Και αρχίζει η κανονική πλέον διδασκαλία των γραμμάτων. Πρώτο γράμμα το Α. (θυμηθείτε ότι δεν αποκαλούμε ακόμη τα γράμματα με το όνομά τους στην αλφαβήτα αλλά με τη φωνούλα τους, δε λέμε λοιπόν άλφα αλλά σκέτα Α)

Η παρουσίαση του νέου γράμματος στα παιδιά θα γίνει με πολλούς τρόπους. Μας ενδιαφέρει να το εντοπίζουν και ακουστικά και οπτικά, και στον προφορικό λόγο δηλαδή και στο γραπτό. Και βεβαίως να μάθουν να το γράφουν.

Μικρό δείγμα της εργασίας που θα ακολουθήσουμε μπορείτε να δείτε εδώ

https://sites.google.com/site/prwtakia/glossa/alpha

και κάνοντας ΛΗΨΗ του αρχείου αλφαβήτα.ppt - στη συνέχεια πατήστε F5 για να δείτε το αρχείο σε προβολή. Και υπογραμμίζουμε, πρέπει να πατήσετε το πλήκτρο F5 του υπολογιστή σας για να δείτε το αρχείο σε σωστή προβολή! 

Αξιόλογο υλικό για όλα τα γράμματα και τη διδασκαλία της πρώτης ανάγνωσης και γραφής σας θυμίζουμε ότι μπορείτε να βρείτε στον κόμβο του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου:

http://www.pi-schools.gr/software/dimotiko/

Επιλέξτε το

10.Εκπαιδευτικό Λογισμικό (CD-ROM) Γλώσσα Α΄& Β΄ Δημοτικού (Μέγεθος 94MB)

και όταν ανοίξει επιλέξτε τη Μαγική Γραμμούλα. Ανάμεσα στα άλλα της κατορθώματα η Γραμμούλα διδάσκει και τη σωστή φορά των γραμμάτων, από πού δηλαδή ξεκινάμε το γράψιμο κάθε γράμματος. Βασικός κανόνας είναι η φορά να ακολουθεί το από πάνω προς τα κάτω και από αριστερά προς τα δεξιά.

Σημασία επίσης πρέπει να δίνουμε στο πώς κρατάει το παιδί το μολύβι και γενικότερα στη στάση του σώματος όταν γράφει και διαβάζει. Ας προσπαθήσουμε τώρα να αποκτήσουν καλές συνήθειες που θα τα συνοδεύουν μια ολόκληρη ζωή...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου