ΑΚΟΥΣΑΤΕ! ΑΚΟΥΣΑΤΕ!


Τα νέα μας:

ΣΑΒΒΑΤΟ, 13 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2014

Το ιστολόγιο έχει ολοκληρώσει τον κύκλο λειτουργίας του και που κράτησε από το Σεπτέμβριο του 2013 ως τον Ιούνιο του 2014.
ΚΑΤ' ΟΙΚΟΝ ΕΡΓΑΣΙΑ

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2014....

Μια ακόμη σχολική χρονιά ξεκίνησε. Μα αυτή τη φορά δεν είμαστε μαζί. Μια άλλη δασκάλα, η αγαπητή κ. Βάσω, είναι η δασκάλα της τάξης σας. Κι εκείνη θα σας λέει τι και τι έχετε να διαβάσετε στο σπίτι. Από μένα πολλές ευχές σε όλους σας για ΚΑΛΗ ΠΡΟΟΔΟ!!!!!!!!

19 Οκτ 2013

ΑΡΧΕΛΩΝ - Διδακτική επίσκεψη της τάξης μας



από επίσκεψη μαθητών στο κέντρο ΑΡΧΕΛΩΝ

Τη Δευτέρα η Πρώτη τάξη του Σχολείου μας θα επισκεφτεί το Κέντρο Διάσωσης Θαλάσσιων Χελωνών στη Γλυφάδα, ΑΡΧΕΛΩΝ.

Η επίσκεψη εντάσσεται αφενός στις δράσεις του περιβαλλοντικού μας προγράμματος με την Helmepa Junior (και που αφορά την προστασία της θάλασσας και των ακτών) και αφετέρου στη διασύνδεση του μαθήματος της Γλώσσας με την αληθινή ζωή. Συγκεκριμένα στο 2ο τεύχος του βιβλίου της Γλώσσας οι μαθητές θα διδαχτούν κείμενα που αναφέρονται στις θαλάσσιες χελώνες.

(Δείτε τα κείμενα αυτά εδώ:


ενότητα 10,  Το κοχύλι)

Παρόμοια η επίσκεψη θα συνδεθεί και με τη Μελέτη Περιβάλλοντος, δείτε σχετικά τις σελίδες 138 -  139 του βιβλίου των μαθητών, και το κεφάλαιο "Πώς φροντίζουμε τα ζώα".

Για να γνωρίσουν και οι γονείς περισσότερα για το χώρο που θα επισκεφθούμε και τις δραστηριότητες που θα υλοποιήσουν εκεί τα παιδιά, μπορούν να πατήσουν ΛΗΨΗ  ΕΔΩ  για να κατεβάσουν στον υπολογιστή τους το σχετικό αρχείο pdf  - οδηγό  που μας απέστειλε ο ΑΡΧΕΛΩΝ.

Όπως θα δείτε λοιπόν και στον οδηγό αυτό, θα χρειαστούμε μαζί μας και σύνεργα παραλίας! Κουβαδάκια, φτυαράκια, τσουγκρανίτσες  κλπ για να παίξουμε με την άμμο.

Ο καιρός προβλέπεται αίθριος και παρακαλούμε να μην ξεχάσετε να φορούν τα παιδιά καπελάκι για τον ήλιο.



από την περιβαλλοντική γωνιά της τάξης μας



Και οι περιπέτειες της Σμαραγδένιας, που διαβάσαμε στην ώρα της Φιλαναγνωσίας:










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου