ΑΚΟΥΣΑΤΕ! ΑΚΟΥΣΑΤΕ!


Τα νέα μας:

ΣΑΒΒΑΤΟ, 13 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2014

Το ιστολόγιο έχει ολοκληρώσει τον κύκλο λειτουργίας του και που κράτησε από το Σεπτέμβριο του 2013 ως τον Ιούνιο του 2014.
ΚΑΤ' ΟΙΚΟΝ ΕΡΓΑΣΙΑ

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2014....

Μια ακόμη σχολική χρονιά ξεκίνησε. Μα αυτή τη φορά δεν είμαστε μαζί. Μια άλλη δασκάλα, η αγαπητή κ. Βάσω, είναι η δασκάλα της τάξης σας. Κι εκείνη θα σας λέει τι και τι έχετε να διαβάσετε στο σπίτι. Από μένα πολλές ευχές σε όλους σας για ΚΑΛΗ ΠΡΟΟΔΟ!!!!!!!!

2 Οκτ 2013

Πάμε θέατρο;

Στα πλαίσια του προγραμματισμού των διδακτικών επισκέψεων και με τη βοήθεια γονέων της τάξης μας που έχουν εκδηλώσει μεγάλη προθυμία και στον τομέα αυτό, αναζητούμε κατάλληλες διδακτικές επισκέψεις για τα παιδιά, με ποιότητα αλλά και χωρίς να είναι οικονομικά τσουχτερές.

Μία από τις προτάσεις που διερευνούμε είναι και η ακόλουθη:

Ο Βίτα και η Μίνη κυνηγούν μια Βιταμίνη 

Το παιδικό βιβλίο που έγινε μπεστ σέλερ τώρα και στο Θέατρο

Η θεατρική διασκευή του πολύ επιτυχημένου ομώνυμου παιδικού βιβλίου της Κατερίνας Μανανεδάκη, εκδόσεων Λιβάνη, που διδάσκει με τον πιο παιχνιδιάρικο τρόπο τα μυστικά της καλής υγείας μέσω της υγιεινής διατροφής. Μια εμπλουτισμένη μεταφορά του βιβλίου στη θεατρική σκηνή από την ίδια τη συγγραφέα, ώστε το πρωτότυπο κείμενο να απευθύνεται σε μεγαλύτερο εύρος ηλικιών των μικρών μας φίλων. 

Ένα όμορφο, μα ζωηρό αγόρι και ένα γλυκό, μα ατακτούλικο κορίτσι, μπλέκουν σε μια περιπέτεια, με την κυρία Καλή  Υγεία να θέλει να τους προστατέψει αλλά και να τους θωρακίσει από ανεπιθύμητους εισβολείς και την κυρία Κακή Διατροφή να προσπαθεί να τους παρασύρει σε …συνήθειες κακές, που φέρνουν χίλιες δυο συμφορές! 

Η Ιστορία ζωντανεύει στη σκηνή του θεάτρου Αμιράλ με την υπογραφή των θεατρικών επιχειρήσεων Λιβαδά, με πολύ χορό, μουσική, τραγούδια, χρώματα και δυνατά γέλια. Τα παιδιά μιλάνε και παίζουν με τους ηθοποιούς και μαθαίνουν να λένε ναι στα υγιεινά, όχι στα ανθυγιεινά. Χαμογελούν πλατιά με τις περιπέτειες του Αυγουλάκη, του Λιπάκη, του Ζαχαρόσακου, της Γαλατένιας, της Λαχανούλας και του Καθρέφτη που όλα τα ξέρει κι όλα τα μαρτυρά, κι άλλων πολλών που τους κρατάμε για έκπληξη! Θεατρικό παιχνίδι, όμορφες εικόνες, εκπαιδευτικό και διασκεδαστικό ταυτόχρονα, γεμίζει κέφι μικρούς και μεγάλους.

Την παράσταση σκηνοθετεί η Νανά Νικολάου με την πολύχρονη εμπειρία της στο χώρο της εκπαιδευτικής θεατρικής σκηνής. Το θεατρικό έργο εμπλουτίζεται με τη μουσική του Κωνσταντίνου Παγιάτη, τις χωρογραφίες της Χριστίνας Κουλιζάκη, τα σκηνικά και τα κοστούμια του Κωνσταντίνου Ζαμάνη και τους φωτισμούς της Μελίνας Μάσχα. 

Πρωταγωνιστούν ο Αλέξανδρος Αμερικάνος, η Ηλιάννα Έμμα, η Ελευθερία Ευθυμιάτου, ο Στέλιος Κέλερης, ο Γιάννης Μίνως και η Ειρήνη Μπαριτάκη που υποδύονται συνολικά 13 ρόλους.
Τραγούδι :  Λίνα Λοτσάρη.

Η συγγραφέας του βιβλίου και της θεατρικής διασκευής, Κατερίνα Μανανεδάκη, έχει γράψει οκτώ μυθιστορήματα και δύο παιδικά βιβλία, τα οποία έχουν γίνει μπεστ σέλερς και κάποια έχουν μεταφραστεί σε ξένες γλώσσες. Είναι Δημοσιογράφος, έχει εργαστεί στο Mega Channel, στο ραδιόφωνο και την τηλεόραση του Ant1, στο Star Channel και στον περιοδικό τύπο καθώς και σε εκδόσεις υψηλής αναγνωσιμότητας και κυκλοφορίας. 

Πληροφορίες για το έργο και τους συντελεστές της παράστασης μπορείτε να δείτε στις ιστοσελίδες www.bitakaimini.gr και www.facebook.com/bitakaimini.gr και για το θέατρο www.amiral.gr  
Υπεύθυνη Επικοινωνίας και Δημοσιότητας: Βασιλεία Ζερβού ( τηλ:  6979981151  )

Καθώς το θέμα του έργου είναι απόλυτα συμβατό με το πρότζεκτ για την υγιεινή διατροφή που θα υλοποιηθεί στις ώρες της ευέλικτης ζώνης και στα πλαίσια του Comenious του σχολείου μας, αλλά και την προσφορά μιας πολύ καλής τιμής για το κόστος ανά παιδί, είμαστε πολύ κοντά στο να αποφασίσουμε την πραγματοποίηση της επίσκεψης και μάλλον προς τα τέλη του Νοέμβρη.

Οι διδακτικές επισκέψεις που δικαιούμαστε να κάνουμε είναι 9 για όλη τη σχολική χρονιά και ουσιαστικά μία επίσκεψη το μήνα.

Για την επιλογή των χώρων και των προγραμμάτων θα λάβουμε υπόψη τα προβλεπόμενα από τις σχετικές εγκυκλίους και την εκπαιδευτική νομοθεσία γενικότερα. Θα πρέπει λοιπόν να συνδυάζονται οι επισκέψεις με όσα διδάσκονται τα παιδιά στο σχολείο και φυσικά με την ηλικία τους. Ο χαρακτήρας αυτών των επισκέψεων είναι πρωτίστως διδακτικός και όχι απλά ψυχαγωγικός και θεωρούνται απαραίτητο συμπλήρωμα των μαθημάτων.

Δείτε μερικές ενδιαφέρουσες προτάσεις για διδακτικές επισκέψεις παιδιών της Πρώτης και που θα επιδιώξουμε να κλείσουμε:

http://protaki.blogspot.gr/2008/11/blog-post_21.html  ΠΑΙΔΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ  - http://www.hcm.gr/BIGFrame/BIGFramesMainFirstPage.asp?LANG=GR


http://protaki.blogspot.gr/2009/03/blog-post_11.html  ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΘΑΛΑΣΣΙΑΣ ΧΕΛΩΝΑΣ  - http://www.archelon.gr/contents/aggogi_rescue.php?row=row6

http://protaki.blogspot.gr/2009/05/1.html  ΣΚΙΟΥΡΑΚΙΑ ΣΤΟ ΔΑΣΟΣ  (αθλοπαιδιές στη φύση)

http://tetartaki.blogspot.gr/2010/02/blog-post_19.html  ΝΑΥΤΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΕΛΛΑΔΟΣ (και κατάλληλο πρόγραμμα για παιδιά πρώτης)

http://tetartaki.blogspot.gr/2010/03/blog-post.html  ΜΟΥΣΕΙΟ ΛΑΪΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ

http://mikrateratakia.blogspot.gr/2007/10/blog-post_3460.html  ΑΤΤΙΚΟ ΖΩΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΡΚΟ

http://www.helmepa.gr/gr/exhibitions.php  Περιβαλλοντική έκθεση της Helmepa Junior (με δωρεάν μεταφορά)

http://www.childrensartmuseum.gr/GR/home.html  ΜΟΥΣΕΙΟ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ

ΠΑΡΚΟ ΤΡΙΤΣΗ - Πρόγραμμα της ορνιθολογικής εταιρείας (πρόταση από μητέρα της τάξης)

http://www.gnhm.gr/    ΜΟΥΣΕΙΟ ΦΥΣΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΓΟΥΛΑΝΔΡΗ

http://edu.ime.gr/  ΙΔΡΥΜΑ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ (προγράμματα εκπαιδευτικά)  http://www.imeakia.gr/

http://www.benaki.gr/index.asp?lang=gr&id=3020101&sid=934  ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΠΕΝΑΚΗ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου