ΑΚΟΥΣΑΤΕ! ΑΚΟΥΣΑΤΕ!


Τα νέα μας:

ΣΑΒΒΑΤΟ, 13 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2014

Το ιστολόγιο έχει ολοκληρώσει τον κύκλο λειτουργίας του και που κράτησε από το Σεπτέμβριο του 2013 ως τον Ιούνιο του 2014.
ΚΑΤ' ΟΙΚΟΝ ΕΡΓΑΣΙΑ

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2014....

Μια ακόμη σχολική χρονιά ξεκίνησε. Μα αυτή τη φορά δεν είμαστε μαζί. Μια άλλη δασκάλα, η αγαπητή κ. Βάσω, είναι η δασκάλα της τάξης σας. Κι εκείνη θα σας λέει τι και τι έχετε να διαβάσετε στο σπίτι. Από μένα πολλές ευχές σε όλους σας για ΚΑΛΗ ΠΡΟΟΔΟ!!!!!!!!

3 Οκτ 2013

Πρόγραμμα "Βιβλία σε ρόδες"

ΘΕΜΑ: Συμμετοχή Σχολείων της Δ/νσής μας στο Πρόγραμμα «Βιβλία σε Ρόδες»

Το πρόγραμμα «ΒΙΒΛΙΑ ΣΕ ΡΟΔΕΣ®» είναι ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα που φέρνει μικρές, κινητές, δανειστικές θεματικές βιβλιοθήκες μέσα στις τάξεις των σχολείων.

Συνδιοργανώνεται από την Α΄ Διεύθυνση Π.Ε. Αθηνών δια της Υπεύθυνης Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, τη Δημοτική Βιβλιοθήκη του Δήμου της Αθήνας και τη μη κερδοσκοπική πολιτιστική εταιρία «Η ΠΥΡΝΑ». Η Δ/νση μας συμμετέχει στο πρόγραμμα δια του Υπευθύνου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης.

Tο πρόγραμμα συνίσταται στο δανεισμό εκπαιδευτικών σάκων με βιβλία αφιερωμένα στις θεματικές ενότητες : «Τα Δέντρα και το Δάσος», «Η θάλασσα», «Οι κήποι» και «Το νερό» στα σχολεία της Δ/νσης μας για τη στήριξη των προγραμμάτων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης.

Ο κάθε θεματικός σάκος περιέχει 25 περίπου βιβλία γνώσεων, μυθοπλασίας, λογοτεχνίας, εικονογραφημένα, που καλύπτουν τρία επίπεδα αναγνωστικής ικανότητας. Παραμένουν στη σχολική τάξη επί τέσσερις εβδομάδες, ώστε να υπάρχει χρόνος για δανεισμό και για παράλληλες δράσεις.

Οι εκπαιδευτικοί σάκοι αποστέλλονται στα Σχολεία χωρίς χρέωση (από τη Δημοτική Βιβλιοθήκη του Δήμου Αθηναίων με courier). Επιστρέφουν στη Δημοτική Βιβλιοθήκη όπου ελέγχεται το περιεχόμενο.
Οι εκπαιδευτικοί των σχολείων που θα εφαρμόσουν φέτος πρόγραμα Π.Ε. και ενδιαφέρονται για το δανεισμό, καλούνται να αποστείλουν με ηλεκτρονικό μήνυμα στο dperivallontiki@gmail.com την επισυναπτόμενη αίτηση δανεισμού μέχρι τις 3 Οκτωβρίου 2013 και μόλις ολοκληρωθεί ο δανεισμός, το φύλλο αξιολόγησης.

Το πρόγραμμα πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Ευστράτιος Δ. Χατζηδημητρίου

ΠΗΓΗ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ: http://dipe-d-athin.att.sch.gr/11/PERIVALLONTIKI/vivlia_se_rodes/vivlia_se_rodes.pdf

______________________________________

ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ: Η τάξης μας έστειλε ήδη αίτηση για δανεισμό βιβλίων και για τη θεματική ενότητα "Θάλασσα", αφού το θαλάσσιο περιβάλλον αποτελεί και το αντικείμενο του περιβαλλοντικού προγράμματος που θα υλοποιήσουμε σε συνεργασία με την Helmepa Junior.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου