ΑΚΟΥΣΑΤΕ! ΑΚΟΥΣΑΤΕ!


Τα νέα μας:

ΣΑΒΒΑΤΟ, 13 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2014

Το ιστολόγιο έχει ολοκληρώσει τον κύκλο λειτουργίας του και που κράτησε από το Σεπτέμβριο του 2013 ως τον Ιούνιο του 2014.
ΚΑΤ' ΟΙΚΟΝ ΕΡΓΑΣΙΑ

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2014....

Μια ακόμη σχολική χρονιά ξεκίνησε. Μα αυτή τη φορά δεν είμαστε μαζί. Μια άλλη δασκάλα, η αγαπητή κ. Βάσω, είναι η δασκάλα της τάξης σας. Κι εκείνη θα σας λέει τι και τι έχετε να διαβάσετε στο σπίτι. Από μένα πολλές ευχές σε όλους σας για ΚΑΛΗ ΠΡΟΟΔΟ!!!!!!!!

1 Οκτ 2013

ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΟΜΑΔΩΝ HELMEPA JUNIOR

Αγαπητοί γονείς,

σας ενημερώνουμε ότι με σύμφωνη γνώμη των παιδιών αποφασίσαμε τη συμμετοχή μας στο περιβαλλοντικό πρόγραμμα της Helmepa Junior.


Για το σκοπό αυτό τα παιδιά χωρίστηκαν σε 3 ομάδες, με 8 μαθητές η καθεμιά.

Στην 1η ομάδα ψηφίστηκε αρχηγός ο Άκης, και συμμετέχουν τα εξής παιδιά: Ιωσήφ, Κων/νος Μπ., Γιάννης, Κων/νος Δ., Μάριος - Χάρης, Μάριος, Νίκος.

Στη 2η ομάδα ψηφίστηκε αρχηγός η Ειρήνη και συμμετέχουν οι μαθήτριες: Νταργιάνα, Εύα, Ζωγραφιά, Κυριακή, Λυδία, Άσπα, Χριστίνα.

Στην 3η ομάδα ψηφίστηκε αρχηγός η Κατερίνα Λ. και συμμετέχουν τα παιδιά: Κορίνα, Κριστίνα, Θοδωρής, Ελένη, Ιωάννα, Κων/νος Π., Ορέστης.

Πριν από λίγο ετοιμάσαμε και τις σχετικές αιτήσεις και τις αποστείλαμε στη Helmepa Junior.

Για το πρόγραμμα της Helmepa Junior δείτε περισσότερα εδώ:

http://www.helmepajunior.gr/


Το περιβαλλοντικό πρόγραμμα της Helmepa είναι απόλυτα συμβατό με τη διδακτέα ύλη της Πρώτης Δημοτικού καθώς εξειδικεύεται στο θαλάσσιο περιβάλλον και τη ναυτιλία και τα οποία συχνά αναφέρονται  στα μαθήματα της Γλώσσας. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η πρώτη ενότητα που διαδραματίζεται σε μια παραλία αλλά και οι ενότητες του 2ου τεύχους με τίτλο Καράβια και Κοχύλι.

Προσιδιάζει επίσης στα ενδιαφέροντα των παιδιών καθώς είναι γνωστή η αγάπη που έχουν για τη θάλασσα και τα παιχνίδια στην παραλία και στο νερό.

Το πρόγραμμα θα υλοποιείται κυρίως στις ώρες της Ευέλικτης Ζώνης και καθ' όλη τη διάρκεια της χρονιάς. Ταυτόχρονα θα αξιοποιούνται μέσα από διαθεματική προσέγγιση και ώρες άλλων μαθημάτων.

Μία από τις σημαντικές δραστηριότητες του προγράμματος είναι η συμμετοχή των ομάδων σε πανελλήνιο διαγωνισμό ζωγραφικής και που συνήθως ενθουσιάζει τα παιδιά και τα κάνει να αισθάνονται μέλη μιας ευρύτερης ομάδας παιδιών από όλη την Ελλάδα και όχι μόνο (ομάδες Helmepa υπάρχουν και σε άλλες χώρες, όπως για παράδειγμα στην Κύπρο). Κι αυτό αποτελεί την καρδιά της περιβαλλοντικής αγωγής, η βιωματική προσέγγιση της συνεργατικότητας, όπως βεβαίως και η ανάπτυξη του εθελοντισμού.

Τα παιδιά θα αποκτήσουν και γνώσεις από την ενασχόλησή τους με την προστασία της θάλασσας και των ακτών, εκείνο όμως που προέχει είναι να αναπτύξουν στάσεις τέτοιες που και αργότερα στη ζωή τους να γίνουν ενεργοί πολίτες και άνθρωποι της προσφοράς.

Η ιδιαιτερότητα του περιβαλλοντικού προγράμματος της Helmepa Junior είναι και η ζωντανή σχέση με τη ναυτιλία της πατρίδας μας. Αυτή η σχέση ανοίγει τους μελλοντικούς επαγγελματικούς ορίζοντες των παιδιών προς εκείνο τον τομέα της οικονομίας της χώρας μας που θεωρείται από τους πλέον κερδοφόρους.

Και γενικότερα όμως η παρουσία της θάλασσας στη ζωή των Ελλήνων είναι διαχρονική και καθοριστική. Το μαρτυρά η ιστορία μας αλλά και ποικίλες δραστηριότητες της καθημερινής ζωής όλων μας. Η θάλασσα, όπως λέει και ένα σύνθημα της Helmepa, είναι πηγή ζωής!

Γι' αυτό και αν τη θάλασσα φροντίζεις, τη ζωή πάντα χαρίζεις:



Έργο ζωγραφικής παιδιών - εθελοντών της Helmepa Junior
από το 2ο ΔΣ Νέας Σμύρνης


Αξίζει τέλος να τονιστεί πως σε καιρούς δύσκολους οικονομικά όπως οι σημερινοί, το πρόγραμμα της Helmepa Junior είναι ένα από τα ελάχιστα που παρέχει δωρεάν υλικό στα παιδιά που συμμετέχουν αλλά και οικονομική στήριξη για δραστηριότητες στα πλαίσια του προγράμματος.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου