ΑΚΟΥΣΑΤΕ! ΑΚΟΥΣΑΤΕ!


Τα νέα μας:

ΣΑΒΒΑΤΟ, 13 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2014

Το ιστολόγιο έχει ολοκληρώσει τον κύκλο λειτουργίας του και που κράτησε από το Σεπτέμβριο του 2013 ως τον Ιούνιο του 2014.
ΚΑΤ' ΟΙΚΟΝ ΕΡΓΑΣΙΑ

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2014....

Μια ακόμη σχολική χρονιά ξεκίνησε. Μα αυτή τη φορά δεν είμαστε μαζί. Μια άλλη δασκάλα, η αγαπητή κ. Βάσω, είναι η δασκάλα της τάξης σας. Κι εκείνη θα σας λέει τι και τι έχετε να διαβάσετε στο σπίτι. Από μένα πολλές ευχές σε όλους σας για ΚΑΛΗ ΠΡΟΟΔΟ!!!!!!!!

1 Οκτ 2013

Ώρα για HOT POTATOES (Ασκήσεις στο μάθημα της γλώσσας)

Τα HOT POTATOES είναι μια εύκολη σειρά ασκήσεων που μπορεί ο δάσκαλος να δημιουργεί για εξάσκηση των μαθητών του.

Στην πρώτη μας επαφή με τέτοιου είδους ασκήσεις θα ασχοληθούμε με δημιουργία λέξεων κυρίως - βάζοντας στη σειρά τα ανακατεμένα γράμματα. Οι λέξεις έχουν ήδη διδαχθεί στο σχολείο και τα παιδιά έχουν κάνει ανάλογα παιχνίδια στο μαγνητοπίνακα.

Θα βρείτε επίσης άσκηση δημιουργίας πρότασης. Στην περίπτωση αυτή με τη διαδικασία του σύρε και άσε (με το ποντίκι) βάζουμε στη σωστή σειρά τις λέξεις.

Συμπληρώνω τα γράμματα: Εδώ θα χρειαστεί η βοήθεια των μεγάλων γιατί η άσκηση γίνεται με το πληκτρολόγιο. Το παιδί θα λέει προφορικά ποιο γράμμα πρέπει να συμπληρωθεί και εμείς θα χτυπάμε το αντίστοιχο πλήκτρο. Τα πιο ώριμα παιδιά σύντομα θα εντοπίσουν και μόνα τους το γράμμα που χρειάζεται να πατήσουν.

Τις σημερινές ασκήσεις θα τις βρείτε ανεβασμένες εδώ:

https://sites.google.com/site/prwtakia/glossa/pou-einai-o-ares

Πατήστε ΛΗΨΗ για κάθε αρχείο που σας ενδιαφέρει και μετά ανοίξτε το για να κάνετε την άσκηση.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου