ΑΚΟΥΣΑΤΕ! ΑΚΟΥΣΑΤΕ!


Τα νέα μας:

ΣΑΒΒΑΤΟ, 13 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2014

Το ιστολόγιο έχει ολοκληρώσει τον κύκλο λειτουργίας του και που κράτησε από το Σεπτέμβριο του 2013 ως τον Ιούνιο του 2014.
ΚΑΤ' ΟΙΚΟΝ ΕΡΓΑΣΙΑ

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2014....

Μια ακόμη σχολική χρονιά ξεκίνησε. Μα αυτή τη φορά δεν είμαστε μαζί. Μια άλλη δασκάλα, η αγαπητή κ. Βάσω, είναι η δασκάλα της τάξης σας. Κι εκείνη θα σας λέει τι και τι έχετε να διαβάσετε στο σπίτι. Από μένα πολλές ευχές σε όλους σας για ΚΑΛΗ ΠΡΟΟΔΟ!!!!!!!!

27 Ιαν 2014

Η αρπαγή της Συννεφένιας

Η  Μαρία Φαραντούρη με την αισθαντική φωνή της τραγουδά το δράμα της Συννεφένιας. Που την άρπαξε ο Άνεμος και χωρίστηκε για πάντα από την κόρη της:


Μαθητές δημοτικού σχολείου παρουσιάζουν με το δικό τους τρόπο το παραμύθι της Συννεφένιας:



Δημιουργική ανάπλαση του παραμυθιού:



Το παραμύθι της Συννεφένιας, αν προσέξουμε στο αναγνωστικό των παιδιών, το διηγείται ο Σαμπέρ. Ο μαθητής που είναι μεταναστόπουλο από μια άλλη χώρα στην Ελλάδα. Ποια χώρα; Από την εικονογράφηση του βιβλίου της Γλώσσας υποψιαζόμαστε και τη χώρα καταγωγής του Σαμπέρ. Είναι από την Ινδία. Και αυτό αναφέρει και το βιβλίο δασκάλου για το συγκεκριμένο κείμενο, είναι διασκευή παραμυθιού της ινδικής παράδοσης.

Οι αρπαγές ωραίων γυναικών είναι όμως κομμάτι και της δικής μας παράδοσης. Αρπαγές συμβολικές και που με τη δύναμη των παραμυθιών βρίσκουν τον τρόπο να διδάξουν βαθύτερες αλήθειες στα παιδιά. Πχ η αρπαγή της Περσεφόνης:



Ή η αρπαγή της Ευρώπης:


Τελικά ακόμη και τα παραμύθια των λαών διδάσκουν πως οι άνθρωποι ακόμη και από διαφορετικές ηπείρους έχουν περισσότερα να τους ενώνουν και λιγότερα να τους χωρίζουν...   Κι ας κρατήσουμε γερά αυτή την αλήθεια στην καρδιά μας. Μην αφήσουμε κανέναν Άνεμο να φυσήξει και να μας αρπάξει την αγάπη και τη φιλία για όλους τους ανθρώπους!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου