ΑΚΟΥΣΑΤΕ! ΑΚΟΥΣΑΤΕ!


Τα νέα μας:

ΣΑΒΒΑΤΟ, 13 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2014

Το ιστολόγιο έχει ολοκληρώσει τον κύκλο λειτουργίας του και που κράτησε από το Σεπτέμβριο του 2013 ως τον Ιούνιο του 2014.
ΚΑΤ' ΟΙΚΟΝ ΕΡΓΑΣΙΑ

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2014....

Μια ακόμη σχολική χρονιά ξεκίνησε. Μα αυτή τη φορά δεν είμαστε μαζί. Μια άλλη δασκάλα, η αγαπητή κ. Βάσω, είναι η δασκάλα της τάξης σας. Κι εκείνη θα σας λέει τι και τι έχετε να διαβάσετε στο σπίτι. Από μένα πολλές ευχές σε όλους σας για ΚΑΛΗ ΠΡΟΟΔΟ!!!!!!!!

17 Οκτ 2013

Μια παιχνιδιάρα Αλφαβήτα - επειδή Π σημαίνει παιδί και παιδί σημαίνει παιχνίδι!

Σήμερα διδαχθήκαμε και επίσημα το Π,π. Και στα πλαίσια της άποψης πως κάθε γράμμα θα είναι και γιορτή, ή και πανηγύρι αφού για πι μιλάμε, αύριο την ώρα της Ευέλικτης Ζώνης θα ασχοληθούμε με μια παιχνιδιάρα Αλφαβήτα!

Μια Αλφαβήτα που δημιουργήθηκε πέρυσι, ως πρότζεκτ μιας άλλης Πρώτης, μα η αξία της είναι διαχρονική αφού το παιχνίδι είναι συνυφασμένο με τα παιδιά όλων των εποχών και όλων των τόπων.

Ως εισαγωγή στο θέμα παρουσιάσαμε ήδη στην τάξη τα πεντόβολα. Ένα ελληνικό παραδοσιακό παιχνίδι με ιστορία αιώνων. Αύριο θα μιλήσουμε και για τους αστραγάλους, ένα πραγματικά πανάρχαιο ελληνικό παιχνίδι, και για την τρίλιζα, ώστε να καλύψουμε τα πρώτα τρία γράμματα που κάναμε, το άλφα, το ταυ και το πι.

Και όχι μόνο θα μιλήσουμε αλλά και θα παίξουμε! Τους αστραγάλους με πραγματικά κότσια και το ίδιο και τα πεντόβολα και την τρίλιζα στον πίνακα της τάξης ή και στον υπολογιστή (αν μας επιτρέψει η τεχνολογία... )

http://11dim-evosm.thess.sch.gr/games/triliza.htm

αξιοποιώντας την εκπληκτική σελίδα παιχνιδιών  του 11ου ΔΣ Ευόσμου

http://11dim-evosm.thess.sch.gr/games.htm

Μπορεί ακόμη να παίξουμε και παζλ, αφού το πρότειναν τα παιδιά ως παιχνίδι που αρχίζει και αυτό από π. Και μάλιστα από τη σελίδα του ΟΑΣΠ αξιοποιώντας και άσκηση που έκανε το σχολείο μας αυτή την εβδομάδα κατά του σεισμού:

http://kids.oasp.gr/sofia_xara/puzzle/puzzlemain.html

http://kids.oasp.gr/thalis/puzzle/puzzlemain.html

Όσο για την ίδια την Παιχνιδιάρα Αλφαβήτα θα τη βρείτε στον ιστότοπο της τάξης μας, εδώ δηλαδή:

https://sites.google.com/site/prwtakia/euelikte-zone

Πατήστε ΛΗΨΗ για να κατεβάσετε το αρχείο στον υπολογιστή σας και να μπορείτε να παίζετε με την Αλφαβήτα και τις ώρες που δεν είστε συνδεδεμένοι στο διαδίκτυο.

Καλή σας διασκέδαση!


Προσοχή: Πρέπει να κάνετε Download το παραπάνω αρχείο (να το κατεβάσετε δηλαδή στον υπολογιστή σας) ώστε να μπορέσετε να αξιοποιήσετε όσα περιλαμβάνει. Αλλιώς μια περιήγηση και μόνο είναι εφικτή στις διαφάνειες που το αποτελούν...

_______________________

Δείτε περισσότερα για την παιχνιδιάρα Αλφαβήτα εδώ:


http://prwtakia.blogspot.gr/2012/11/blog-post_10.html


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου